Kruche babeczki z bakaliami

Kruche babeczki z bakaliami

dowiedz się więcej
Tarta z karmelizowanymi gruszkami

Tarta z karmelizowanymi gruszkami

dowiedz się więcej
Babka piaskowa

Babka piaskowa

dowiedz się więcej
Racuchy z karmelizowanymi jabłkami na białym serku

Racuchy z karmelizowanymi jabłkami na białym serku

dowiedz się więcej

Tosty francuskie

Składniki:

  • 6 kromek chleba tostowego
  • 50 ml mleka
  • 2 duże jajka
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • masło klarowane do smażenia
  • sos ze zblendowanych malin
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Do głębokiego talerza lub miseczki wbić jajka, dodać mleko oraz cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać przy pomocy trzepaczki lub widelca. Tosty zanurzyć w jajku z mlekiem. Rozgrzać masło na patelni i smażyć tosty z obu stron na średnim ogniu, aż się zarumienią (ok. 2 minuty z każdej strony). Po usmażeniu odsączyć tosty na papierowym ręczniku.

Przepis poleca

Sweet Family


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów