Muffinki migdałowe

Muffinki migdałowe

dowiedz się więcej
Ciasto orzechowe z pomarańczami

Ciasto orzechowe z pomarańczami

dowiedz się więcej
Ciasto kokosowe

Ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Babka Marmurkowa

Babka Marmurkowa

dowiedz się więcej

Muffiny bananowe

Składniki:

Ciasto:

  • 3 dojrzałe banany
  • 100 g cukru
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 125 ml oleju roślinnego
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:

W misce rozgnieść banany widelcem lub mikserem. Do owocowej masy dodać olej, a potem jajka i cukier. W drugiej misce zmieszać mąkę z sodą i cynamonem. Połączyć mokre składniki z suchymi lekko ucierając.

Przygotować formę na 12 muffinek. Wyłożyć ją papierowymi papilotkami lub silikonowymi foremkami i wypełnić masą.

Piec w temperaturze 195°C bez termoobiegu przez około 25-30 minut. Wierzch powinien być zrumieniony.

Przepis poleca

Sweet Family


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów