
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami
dowiedz się więcej
Tarta cytrynowa
dowiedz się więcej
Chrupiące gofry
dowiedz się więcej
Tarta ze śliwkami pod kruszonką
dowiedz się więcej
Muffiny bananowe
Składniki:
Ciasto:
- 3 dojrzałe banany
- 100 g cukru
- 250 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 125 ml oleju roślinnego
- 2 jajka
- 1 łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania:
W misce rozgnieść banany widelcem lub mikserem. Do owocowej masy dodać olej, a potem jajka i cukier. W drugiej misce zmieszać mąkę z sodą i cynamonem. Połączyć mokre składniki z suchymi lekko ucierając.
Przygotować formę na 12 muffinek. Wyłożyć ją papierowymi papilotkami lub silikonowymi foremkami i wypełnić masą.
Piec w temperaturze 195°C bez termoobiegu przez około 25-30 minut. Wierzch powinien być zrumieniony.
Przepis poleca
Sweet Family
Drukuj
Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek
dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe
dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe
dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami
dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami
dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim
dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka
dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka
dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym
dowiedz się więcej