Babka piaskowa

Babka piaskowa

dowiedz się więcej
Włoskie Panforte

Włoskie Panforte

dowiedz się więcej
Jagodzianki

Jagodzianki

dowiedz się więcej
Szarlotka migdałowo-bakaliowa

Szarlotka migdałowo-bakaliowa

dowiedz się więcej

Kokosanki

Składniki:

  • 6 białek
  • 200 g cukru
  • 300 g wiórków kokosowych (drobnych)

Sposób przygotowania:

Do miski wlać oddzielone od żółtek białka oraz wsypać odmierzoną ilość cukru. Ubić razem na sztywną, gładką pianę. Na koniec dodać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Porcje można nakładać małą lub dużą łyżką w zależności od preferencji.

Ciasteczka piec w temperaturze 180°C przez około 20 minut – powinny osiągnąć złoty kolor. Pozostawić do wystygnięcia.

Przepis poleca

Sweet Family


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów