
Chrupiące gofry
dowiedz się więcej
Rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną
dowiedz się więcej
Amerykańskie naleśniki
dowiedz się więcej
Lekki torcik śmietankowy z mango
dowiedz się więcej
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
Składniki:
- 500 g rabarbaru 5
- 00 g truskawek
- 2 łyżki soku z cytryny
- 300 g cukru Sweet Family
Sposób przygotowania:
Rabarbar pokroić na 1-2 cm kawałki i przełożyć na patelnię. Dodać odszypułkowane truskawki przekrojone na pół. Polać sokiem z cytryny, zasypać cukrem i odstawić na ok. 1 godzinę. Po tym czasie zagotować i smażyć na średniej mocy palnika przez 45-60 minut, często mieszając. Uwaga, dżem po wystygnięciu dodatkowo zgęstnieje. Na koniec dżem można zblendować na gładko lub zostawić z kawałkami owoców. Przełożyć do wyparzonym słoiczków, zakręcić, odwrócić do góry dnem i odstawić do wystygnięcia.
Drukuj
Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek
dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe
dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe
dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami
dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami
dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim
dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka
dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka
dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym
dowiedz się więcej