
Kruche babeczki z bakaliami
dowiedz się więcej
Ucierane ciasto z połówkami jabłek
dowiedz się więcej
Jagodzianki
dowiedz się więcej
Pączki z konfiturą
dowiedz się więcej
Ciastka z cukrem
Składniki:
Składniki na 2 blachy ciastek (ilość zależy od wielkości foremek):
- 200 g mąki pszennej + do podsypania
- 130 g zimnego masła pokrojonego na małe kawałki
- 70 g cukru Sweet Family + do posypania
- 2 żółtka ugotowane na twardo
- 2 łyżki mleka
Sposób przygotowania:
Mąkę, masło, cukier i żółtka zagnieść ze sobą, do uzyskania jednolitego ciasta - można do tego użyć malaksera. Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Na oprószonym mąką blacie rozwałkować ciasto na grubość około 5 mm i foremką wycinać ciastka. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każde ciastko posmarować mlekiem i posypać cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 10 minut. Ciastka studzić na kratce.
Drukuj
Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek
dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe
dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe
dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami
dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami
dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim
dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka
dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka
dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym
dowiedz się więcej