Rogaliki migdałowe

Rogaliki migdałowe

dowiedz się więcej
Bułeczki adwentowe

Bułeczki adwentowe

dowiedz się więcej
Zawijaniec drożdżowy z jabłkami

Zawijaniec drożdżowy z jabłkami

dowiedz się więcej
Brownie z orzechami

Brownie z orzechami

dowiedz się więcej

Ciastka z cukrem

Składniki:

Składniki na 2 blachy ciastek (ilość zależy od wielkości foremek):

  • 200 g mąki pszennej + do podsypania
  • 130 g zimnego masła pokrojonego na małe kawałki
  • 70 g cukru Sweet Family + do posypania
  • 2 żółtka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki mleka

Sposób przygotowania:

Mąkę, masło, cukier i żółtka zagnieść ze sobą, do uzyskania jednolitego ciasta - można do tego użyć malaksera. Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Na oprószonym mąką blacie rozwałkować ciasto na grubość około 5 mm i foremką wycinać ciastka. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każde ciastko posmarować mlekiem i posypać cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 10 minut. Ciastka studzić na kratce.


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów