Rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną

Rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną

dowiedz się więcej
Tarta z karmelizowanymi truskawkami

Tarta z karmelizowanymi truskawkami

dowiedz się więcej
Muffinki dyniowe

Muffinki dyniowe

dowiedz się więcej
Ciasto jogurtowe z wiśniami

Ciasto jogurtowe z wiśniami

dowiedz się więcej

Amerykańskie naleśniki

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 200ml jogurtu naturalnego
  • 3 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • miód
  • dżem brzoskwiniowy
  • owoce

Sposób przygotowania:

Ciasto: Ubić białka z cukrem. Osobno zmiksować jogurt z żółtkami, mąką i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać powstałą masę z pianą z białek.

Na średnio rozgrzaną patelnię, lekko posmarowaną olejem, nakładać łyżką małe placuszki. Smażyć z obu stron pod przykryciem.

Podawać z miodem lub jasnym dżemem i świeżymi owocami. Można je również udekorować cukrem pudrem lub bitą śmietaną.

Porady:

Aby placuszki były puszyste ważne jest mocne ubicie piany i delikatne wymieszanie jej z pozostałymi składnikami.


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów