
Ucierane ciasto z połówkami jabłek
dowiedz się więcej
Babka z żurawiną
dowiedz się więcej
Babka piaskowa
dowiedz się więcej
Ciasto Murzynek
dowiedz się więcej
Świderki orzechowe
Składniki:
ok. 18 sztuk
- 300 g ciasta francuskiego
- 1 jajko
- 3 łyżki brązowego cukru Sweet Family
- 2-3 łyżki mielonych orzechów laskowych
Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie przekrawamy na pół. Płaty smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pierwszy posypujemy grubo cukrem Sweet Family i mielonymi orzechami i przykrywamy drugim (stroną posmarowaną w dół), mocno dociskamy.
Kroimy wzdłuż na pół, a następnie na paski grubości ok. 1-1,5 cm. Paski delikatnie zwijamy i odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy z wierzchu jajkiem i posypujemy cukrem Sweet Family.
Świderki pieczemy ok. 10 minut lub do zarumienienia w temperaturze 180 C.
Drukuj
Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek
dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe
dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe
dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami
dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami
dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim
dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka
dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka
dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym
dowiedz się więcej