Szarlotka z migdałami

Szarlotka z migdałami

dowiedz się więcej
Kruche ciasteczka orzechowe

Kruche ciasteczka orzechowe

dowiedz się więcej
Racuchy z karmelizowanymi jabłkami na białym serku

Racuchy z karmelizowanymi jabłkami na białym serku

dowiedz się więcej
Ciasto kokosowe

Ciasto kokosowe

dowiedz się więcej

Świderki orzechowe

Składniki:

ok. 18 sztuk

  • 300 g ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki brązowego cukru Sweet Family
  • 2-3 łyżki mielonych orzechów laskowych

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie przekrawamy na pół. Płaty smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pierwszy posypujemy grubo cukrem Sweet Family i mielonymi orzechami i przykrywamy drugim (stroną posmarowaną w dół), mocno dociskamy.

Kroimy wzdłuż na pół, a następnie na paski grubości ok. 1-1,5 cm. Paski delikatnie zwijamy i odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy z wierzchu jajkiem i posypujemy cukrem Sweet Family.

Świderki pieczemy ok. 10 minut lub do zarumienienia w temperaturze 180 C.


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów