Babka Marmurkowa

Babka Marmurkowa

dowiedz się więcej
Muffinki dyniowe z bitą śmietaną i borówkami

Muffinki dyniowe z bitą śmietaną i borówkami

dowiedz się więcej
Ciasto z rabarbarem

Ciasto z rabarbarem

dowiedz się więcej
Kruche ciasteczka z dziurką przekładane konfiturą wiśniową

Kruche ciasteczka z dziurką przekładane konfiturą wiśniową

dowiedz się więcej

Panna Cotta

Składniki:

  • 200 ml śmietanki 30-36%
  • 200 ml mleka
  • 50 g Sweet Family brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki agar-agar
  • 1 laska wanilii

Dodatkowo:

  • 2 truskawki
  • garść płatków migdałów
  • świeża mięta

Sposób przygotowania:

Śmietankę i mleko wlej do garnka z grubszym dnem. Wsyp cukier Sweet Family i agar. Laskę wanilii przekrój wzdłuż i łyżeczką wyskrob ziarenka. Dodaj je do garnka razem z pustym strączkiem. Doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez 5-10 minut, często mieszając. Wyjmij laskę wanilii, a płyn przelej do szklanek, wystudź i wstaw do lodówki na minimum godzinę. Przed podaniem udekoruj pokrojonymi truskawkami, pokruszonymi płatkami migdałów i świeżą miętą.


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów