
Crème brûlée – Krem brulee
dowiedz się więcej
Amerykańskie naleśniki
dowiedz się więcej
Muffinki dyniowe
dowiedz się więcej
Chrupiące gofry
dowiedz się więcej
Panna Cotta
Składniki:
- 200 ml śmietanki 30-36%
- 200 ml mleka
- 50 g Sweet Family brązowego cukru
- 1/2 łyżeczki agar-agar
- 1 laska wanilii
Dodatkowo:
- 2 truskawki
- garść płatków migdałów
- świeża mięta
Sposób przygotowania:
Śmietankę i mleko wlej do garnka z grubszym dnem. Wsyp cukier Sweet Family i agar. Laskę wanilii przekrój wzdłuż i łyżeczką wyskrob ziarenka. Dodaj je do garnka razem z pustym strączkiem. Doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez 5-10 minut, często mieszając. Wyjmij laskę wanilii, a płyn przelej do szklanek, wystudź i wstaw do lodówki na minimum godzinę. Przed podaniem udekoruj pokrojonymi truskawkami, pokruszonymi płatkami migdałów i świeżą miętą.
Drukuj
Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek
dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe
dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe
dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami
dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami
dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim
dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka
dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka
dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym
dowiedz się więcej