
Babka z żurawiną i polewą lukrową
dowiedz się więcej
Bułeczki adwentowe
dowiedz się więcej
Makowiec
dowiedz się więcej
Brownie z orzechami
dowiedz się więcej
Jabłkowo-cynamonowe muffinki
Składniki:
- 125 g masła
- 125 g cukru brązowego Sweet Family
- 1 paczka cukru waniliowego Sweet Family
- 1 szczypta soli
- 250 g mąki
- ½ paczki proszku do pieczenia
- 3 jabłka typu Boskoop (kwaśne)
- 2 jajka
- 50 ml maślanki
- 2 łyżeczki cynamonu
Sposób przygotowania:
Stop masło, następnie wysmaruj nim blachę do muffinów, a resztę pozostaw do wystygnięcia. Wymieszaj ze sobą: cukier Sweet Family, sól, mąkę, proszek do pieczenia i 1 łyżeczkę cynamonu. Obierz i oczyść ze rdzenia jabłka, a następnie pokrój na małe kawałki i dodaj do wcześniej przygotowanej masy. Mieszaj z jajami, stopionym masłem i maślanką tak długo, aż powstanie jednolita masa. Napełnij ciastem formy do muffinek i piecz je we wcześniej nagrzanym do 200°C piekarniku przez 30-35 minut. Gdy muffinki osiągną złoty kolor wyjmij je z piekarnika i posyp resztą cynamonu.
Drukuj
Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek
dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe
dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe
dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami
dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami
dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim
dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka
dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka
dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym
dowiedz się więcej