Rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną

Rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną

dowiedz się więcej
Ciasto maślane z wiśniami

Ciasto maślane z wiśniami

dowiedz się więcej
Lekki torcik śmietankowy z mango

Lekki torcik śmietankowy z mango

dowiedz się więcej
Strudel jabłkami i rodzynkami

Strudel jabłkami i rodzynkami

dowiedz się więcej

Beziki

Składniki:

Składniki na około 40 sztuk (1 blacha bezików):

  • 2 białka
  • szczypta soli
  • 120 g cukru pudru Sweet Family
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

Białka ubić z solą na sztywną pianę. Cały czas miksując dodawać po łyżce cukier puder. Dodać mąkę ziemniaczaną i ponownie zmiksować. Masę przełożyć do szprycy lub woreczka z odciętym rogiem. Na blachę do pieczenia wyłożoną papierem wyciskać niewielkie porcje. Piec w piekarniku rozgrzanym do 100 stopni przez godzinę. Studzić w uchylonym piekarniku.


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów