
Muffinki jogurtowe z czerwonymi porzeczkami
dowiedz się więcej
Tarta z karmelizowanymi gruszkami
dowiedz się więcej
Brownie z orzechami
dowiedz się więcej
Ciasto jogurtowe ze śliwkami
dowiedz się więcej
Sos karmelowy
Składniki:
- 1 szklanka cukru trzcinowego
- 1/4 szklanki wody
- 4 łyżki masła
- 1/2 szklanki śmietany kremówki
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
Cukier z wodą umieść w rondelku i gotuj około 10 minut. Ostrożnie dodaj masło, a gdy się rozpuści zdejmij z ognia i dodaj śmietanę oraz sól.
Dokładnie wymieszaj i chwilę gotuj na wolnym ogniu.
Sos karmelowy idealnie nadaje się jako dodatek do naleśników, placuszków czy innych deserów.
Drukuj
Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek
dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe
dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe
dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami
dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami
dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim
dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka
dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka
dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym
dowiedz się więcej