Palmiery czekoladowe

Palmiery czekoladowe

dowiedz się więcej
Babeczki śmietankowe

Babeczki śmietankowe

dowiedz się więcej
Szarlotka z migdałami

Szarlotka z migdałami

dowiedz się więcej
Włoskie Panforte

Włoskie Panforte

dowiedz się więcej

Poncz o smaku mango

Składniki:

  • 2 mango
  • 1 cytryna
  • 1 pomarańcza
  • 1 butelka białego wytrawnego wina
  • 6 cl brandy morelowej
  • 4 cl rumu
  • 8 cl grenadyny
  • 10 łyżeczek cukru kryształ Sweet Family
  • 1 butelka wina musującego

Sposób przygotowania:

Wyciśnij sok z pomarańczy i cytryny. Obierz mango i pokrój miąższ w wygodne do spożycia kawałki, a następnie przełóż je do naczynia do ponczu wraz z rumem, brandy morelową, sokiem z pomarańczy i cytryny, cukrem Sweet Family i schłodzonym białym winem.

Po wymieszaniu składników przykryj naczynie z prawie gotowym ponczem i umieść w lodówce na co najmniej 2 godziny.

Przed podaniem polej poncz z mango dobrze schłodzonym winem musującym. Mieszaj krótko i ostrożnie. Na końcu dodaj grenadynę. Podawaj w szklankach do ponczu ze słomkami koktajlowymi.



Wskazówka: Mango powinno być zawsze dojrzałe i wysokiej jakości, w przeciwnym razie smak ponczu będzie niewłaściwy.


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów