Strudel jabłkowy w cieście filo

Strudel jabłkowy w cieście filo

dowiedz się więcej
Babka Marmurkowa

Babka Marmurkowa

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Tarta dyniowa

Tarta dyniowa

dowiedz się więcej

Pełnoziarniste ciasteczka owsiane

Składniki:

  • 100 g pełnoziarnistej mąki pszennej
  • 100 g płatków owsianych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50-80 g brązowego cukru
  • 100 g miękkiego masła
  • 2 łyżki mleka
  • Szczypta soli

Sposób przygotowania:

Wymieszaj w misce wszystkie suche składniki. Dodaj masło oraz mleko i szybko wyrób. Ciasto uformuj kulę i odstaw ją do lodówki na 15 minut.

Wyjmij, rozwałkuj na grubość 3-4 mm i wycinaj okrągłe ciasteczka. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w dość dużych odległościach od siebie. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Odstaw do ostudzenia na blaszce.


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów