
Kruche ciasteczka z marmoladą truskawkową
dowiedz się więcej
Sernik na zimno z galaretką
dowiedz się więcej
Strudel jabłkami i rodzynkami
dowiedz się więcej
Sernik wiedeński
dowiedz się więcej
Owoce pod kruszonką
Składniki:
Składniki na 4 porcje:
- 400 g mrożonych owoców (truskawek, jagód, porzeczek)
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
- 50 g brązowego cukru Sweet Family
Składniki na kruszonkę:
- 50 g masła
- 70 g mąki pszennej
- 70 g brązowego cukru Sweet Family
Dodatkowo:
- lody waniliowe do podania
Sposób przygotowania:
Owoce umieścić w misce, dodać sok z cytryny, mąkę ziemniaczaną i cukier, wymieszać. Rozłożyć do 4 kokilek. Masło roztopić i wymieszać z mąką i brązowym cukrem. Kruszonką posypać owoce w kokilkach. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut. Podawać z gałką lodów waniliowych.
Drukuj
Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek
dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe
dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe
dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami
dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami
dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim
dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka
dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka
dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym
dowiedz się więcej