
Bułeczki adwentowe
dowiedz się więcej
Mrożone ciasto nadziewane lodami
dowiedz się więcej
Strudel jabłkami i rodzynkami
dowiedz się więcej
Muffinki dyniowe
dowiedz się więcej
Mini Pavlovy
Składniki:
- 2 białka w temperaturze pokojowej
- szczypta soli
- 125 g cukru pudru Sweet Family
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- ½ łyżeczki soku z cytryny
Składniki na 6 sztuk
Dodatkowo:
- 100 g śmietanki 30-36%, mocno schłodzonej
- kilka truskawek
- mięta, do dekoracji
Sposób przygotowania:
Białka umieścić w czystym i suchym naczyniu i ubić z solą na sztywną pianę. Cały czas miksując dodawać po łyżce cukier puder. Dodać mąkę ziemniaczaną, zmiksować. Dodać sok z cytryny, zmiksować. Piekarnik rozgrzać do 120 stopni. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Wykładać po 1,5 łyżki masy na 1 bezę. Uformować 6 sztuk. Piec przez 30 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i piec przez godzinę. Studzić w delikatnie uchylonym piekarniku przez 2 godziny, a najlepiej przez całą noc.
Przed podaniem śmietankę ubić na sztywno, wyłożyć na bezy, udekorować truskawkami i miętą.
Drukuj
Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek
dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe
dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe
dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami
dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami
dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim
dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka
dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka
dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym
dowiedz się więcej