
Kokosanki
dowiedz się więcej
Pączki z marmoladą
dowiedz się więcej
Ciasto z musem czekoladowym
dowiedz się więcej
Keks rumowy
dowiedz się więcej
Deser Chia z musem mango
Składniki:
- 400 g mleka lub mleka roślinnego
- 60 g nasion chia (szałwii hiszpańskiej)
- 20 g cukru trzcinowego Sweet Family
- 1 mango
- świeże owoce, do dekoracji
- mięta, do dekoracji
Sposób przygotowania:
Mleko wymieszać z nasionami chia, odstawić na 15 minut. Posłodzić, dokładnie wymieszać i rozlać między 4 słoiczki lub szklaneczki. Wstawić do lodówki. Po ok. 30 minutach można ponownie wymieszać, aby nasiona chia równomiernie się rozłożyły w mleku. Zostawić w lodówce na ok. 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Mango obrać, wyjąć pestkę, a miąższ zblendować na gładko. Przed podaniem deser chia udekorować musem mango, świeżymi owocami i listkami mięty.
Drukuj
Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek
dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe
dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe
dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami
dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami
dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim
dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka
dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka
dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym
dowiedz się więcej