Ciasto Zebra

Ciasto Zebra

dowiedz się więcej
Muffinki jogurtowe z czerwonymi porzeczkami

Muffinki jogurtowe z czerwonymi porzeczkami

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffinki dyniowe

Muffinki dyniowe

dowiedz się więcej

Ciastko owsiane z żurawiną i białą czekoladą

Składniki:

Składniki na 2 blachy ciastek (35 sztuk):

  • 152 g płatków owsianych
  • 100 g mąki pszennej
  • 100 g miękkiego masła
  • 75 g brązowego cukru Sweet Family
  • 1 jajko
  • Szczypta soli
  • 100 g suszonej żurawiny
  • 50 g białej czekolady, posiekanej

Sposób przygotowania:

Płatki owsiane, mąkę, masło, cukier, jajko i sól, zmiksować - można użyć do tego miksera i mieszadeł w kształcie haków. Dodać żurawinę i czekoladę, dokładnie wymieszać lub zmiksować. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować kulki wielkości orzechów włoskich i układać je na blasze. Spłaszczyć dłonią. Piec w piekarniku nagrzany do 180 stopni przez około 20 minut. Wystudzić na blasze. Ciastka po wypieczeniu są miękkie, po wystudzeniu twardnieją i robią się chrupiące.


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów