
Tarta z bitą śmietaną i truskawkami
dowiedz się więcej
Babeczki śmietankowe
dowiedz się więcej
Makowiec
dowiedz się więcej
Crème brûlée – Krem brulee
dowiedz się więcej
Ciastko owsiane z żurawiną i białą czekoladą
Składniki:
Składniki na 2 blachy ciastek (35 sztuk):
- 152 g płatków owsianych
- 100 g mąki pszennej
- 100 g miękkiego masła
- 75 g brązowego cukru Sweet Family
- 1 jajko
- Szczypta soli
- 100 g suszonej żurawiny
- 50 g białej czekolady, posiekanej
Sposób przygotowania:
Płatki owsiane, mąkę, masło, cukier, jajko i sól, zmiksować - można użyć do tego miksera i mieszadeł w kształcie haków. Dodać żurawinę i czekoladę, dokładnie wymieszać lub zmiksować. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować kulki wielkości orzechów włoskich i układać je na blasze. Spłaszczyć dłonią. Piec w piekarniku nagrzany do 180 stopni przez około 20 minut. Wystudzić na blasze. Ciastka po wypieczeniu są miękkie, po wystudzeniu twardnieją i robią się chrupiące.
Drukuj
Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek
dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe
dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe
dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami
dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami
dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim
dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka
dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka
dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym
dowiedz się więcej