
Ciasto jogurtowe ze śliwkami
dowiedz się więcej
Tarta porzeczkowa z bezą
dowiedz się więcej
Wilgotne ciasto cytrynowo-migdałowe
dowiedz się więcej
Rolada śmietankowa z truskawkami
dowiedz się więcej
Kokosanki
Składniki:
Składniki na około 30 sztuk:
- 4 białka
- Szczypta soli
- 120 g cukru pudru Sweet Family
- 134 g wiórków kokosowych
Sposób przygotowania:
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Cały czas miksując dodawać po łyżce cukier puder. Dodać wiórki kokosowe i ostrożnie zmiksować, tylko do połączenia się składników. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i łyżeczką wykładać porcje o średnicy około 3 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 12-15 minut, aż kokosanki nabiorą złotego koloru.
Drukuj
Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek
dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe
dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe
dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami
dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami
dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim
dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka
dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka
dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym
dowiedz się więcej