Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami
dowiedz się więcej
                                                    Tarta dyniowa na ciasteczkowym spodzie
dowiedz się więcej
                                                    Kruche ciasteczka migdałowe
dowiedz się więcej
                                                    Tosty francuskie
dowiedz się więcej
                                    Rogaliki migdałowe
Składniki:
- 300 g mąki pszennej
 - 152 g miękkiego masła
 - 100 g cukru pudru
 - 120 g zmielonych płatków migdałów
 - 1 żółtko
 - szczypta soli
 - cukier puder do dekoracji
 
Sposób przygotowania:
Miękkie masło utrzeć w misce wraz z cukrem pudrem. Do kremu maślanego dodać żółtko i wymieszać, a następnie dodać przesianą mąkę, zmielone migdały i szczyptę soli. Ciasto krótko wyrabiać ręcznie. Tak przygotowane ciastko owinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na około 45 minut.
Na blacie posypanym mąką rozwałkować ciasto na placek o grubości około 1 cm. Ciasto pokroić na długie paski o szerokości 1 cm. Każdy pasek należy delikatnie zrolować, a następnie pokroić na około 3-centymetrowe kawałki. Ciasto wyginać na kształt rogalików i rozkładać na blasze do pieczenia. Rogaliki piec w temperaturze 180°C przez około 10 minut. Rogaliki tuż po wyjęciu z piekarnika obficie posypać cukrem pudrem.
Przepis poleca
Sweet Family
Drukuj
Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis
                                                    Ucierane ciasto z połówkami jabłek
dowiedz się więcej
                                                    Ucierane ciasto kokosowe
dowiedz się więcej
                                                    Ciasto cytrynowe
dowiedz się więcej
                                                    Muffiny z borówkami
dowiedz się więcej
                                                    Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami
dowiedz się więcej
                                                    Kremówki na cieście francuskim
dowiedz się więcej
                                                    Babeczki wielkanocne do koszyczka
dowiedz się więcej
                                                    Drożdżowa szafranowa babka
dowiedz się więcej
                                                    Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym
dowiedz się więcej