Ciasto maślane z wiśniami

Ciasto maślane z wiśniami

dowiedz się więcej
Kruche ciasteczka migdałowe

Kruche ciasteczka migdałowe

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Oponki serowe

Oponki serowe

dowiedz się więcej

Babka czekoladowa

Składniki:

  • 70 g masła (+ do wysmarowania foremki)
  • 250 g jogurtu naturalnego (w temperaturze pokojowej)
  • 3 jajka (w temperaturze pokojowej)
  • 152 g cukru pudru Sweet Family
  • 200 g mąki pszennej
  • 50 g kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Aby babka się udała wystarczy dopilnować, aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej.

Roztop masło i przestudź. Jogurt zmiksuj z jajkami. Dodaj cukier Sweet Family, wystudzone masło i ponownie zmiksuj. Wsyp przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszaj widelcem, tylko do połączenia się składników. Foremkę do pieczenia wysmaruj masłem (używając silikonowej pomiń ten krok), przelej ciasto i wyrównaj. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40-45 min. (do suchego patyczka).


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów