Ciasto z rabarbarem

Ciasto z rabarbarem

dowiedz się więcej
Racuchy z karmelizowanymi jabłkami na białym serku

Racuchy z karmelizowanymi jabłkami na białym serku

dowiedz się więcej
Ciasto jogurtowe z truskawkami

Ciasto jogurtowe z truskawkami

dowiedz się więcej
Muffinki cytrynowe

Muffinki cytrynowe

dowiedz się więcej

Muffinki dyniowe

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki oliwy lub oleju
  • 2 szklanki startej dyni
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • garść prażonych pestek dyni

Sposób przygotowania:

Przesiać mąkę, dodać połowę cukru, proszek do pieczenia oraz cynamon. W osobnej misce ubić na sztywną pianę białka z cukrem. Do białek dodać żółtka oraz olej krótko mieszając w celu połączenia składników. Na koniec wymieszać masę z suchymi składnikami i startą dynią. Muffinki posypać uprażonymi pestkami dyni. Przełożyć ciasto do papilotek i piec w temp. 180 stopni przez około 25 minut.


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów