Owoce pod kruszonką
Składniki:
Składniki na 4 porcje:
- 400 g mrożonych owoców (truskawek, jagód, porzeczek)
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
- 50 g brązowego cukru Sweet Family
Składniki na kruszonkę:
- 50 g masła
- 70 g mąki pszennej
- 70 g brązowego cukru Sweet Family
Dodatkowo:
- lody waniliowe do podania
Sposób przygotowania:
Owoce umieścić w misce, dodać sok z cytryny, mąkę ziemniaczaną i cukier, wymieszać. Rozłożyć do 4 kokilek. Masło roztopić i wymieszać z mąką i brązowym cukrem. Kruszonką posypać owoce w kokilkach. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut. Podawać z gałką lodów waniliowych.
Drukuj