Włoskie Panforte

Włoskie Panforte

dowiedz się więcej
Muffiny bananowe

Muffiny bananowe

dowiedz się więcej
Deser malinowy z serkiem mascarpone

Deser malinowy z serkiem mascarpone

dowiedz się więcej
Rustykalna tarta - Galette - z truskawkami

Rustykalna tarta - Galette - z truskawkami

dowiedz się więcej

Owoce pod kruszonką

Składniki:

Składniki na 4 porcje:

  • 400 g mrożonych owoców (truskawek, jagód, porzeczek)
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
  • 50 g brązowego cukru Sweet Family

Składniki na kruszonkę:

  • 50 g masła
  • 70 g mąki pszennej
  • 70 g brązowego cukru Sweet Family

Dodatkowo:

  • lody waniliowe do podania

Sposób przygotowania:

Owoce umieścić w misce, dodać sok z cytryny, mąkę ziemniaczaną i cukier, wymieszać. Rozłożyć do 4 kokilek. Masło roztopić i wymieszać z mąką i brązowym cukrem. Kruszonką posypać owoce w kokilkach. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut. Podawać z gałką lodów waniliowych.


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów