Sernik z wiśniami

Sernik z wiśniami

dowiedz się więcej
Miodownik z kremem i posypką orzechową

Miodownik z kremem i posypką orzechową

dowiedz się więcej
Kruche ciasteczka migdałowe

Kruche ciasteczka migdałowe

dowiedz się więcej
Włoskie Panforte

Włoskie Panforte

dowiedz się więcej

Jabłkowo-cynamonowe muffinki

Składniki:

  • 125 g masła
  • 125 g cukru brązowego Sweet Family
  • 1 paczka cukru waniliowego Sweet Family
  • 1 szczypta soli
  • 250 g mąki
  • ½ paczki proszku do pieczenia
  • 3 jabłka typu Boskoop (kwaśne)
  • 2 jajka
  • 50 ml maślanki
  • 2 łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania:

Stop masło, następnie wysmaruj nim blachę do muffinów, a resztę pozostaw do wystygnięcia. Wymieszaj ze sobą: cukier Sweet Family, sól, mąkę, proszek do pieczenia i 1 łyżeczkę cynamonu. Obierz i oczyść ze rdzenia jabłka, a następnie pokrój na małe kawałki i dodaj do wcześniej przygotowanej masy. Mieszaj z jajami, stopionym masłem i maślanką tak długo, aż powstanie jednolita masa. Napełnij ciastem formy do muffinek i piecz je we wcześniej nagrzanym do 200°C piekarniku przez 30-35 minut. Gdy muffinki osiągną złoty kolor wyjmij je z piekarnika i posyp resztą cynamonu.


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów