Karpatka

Karpatka

dowiedz się więcej
Babeczki śmietankowe

Babeczki śmietankowe

dowiedz się więcej
Eklerki z nadzieniem budyniowym

Eklerki z nadzieniem budyniowym

dowiedz się więcej
Ciasto orzechowe z pomarańczami

Ciasto orzechowe z pomarańczami

dowiedz się więcej

Sos karmelowy

Składniki:

  • 1 szklanka cukru trzcinowego
  • 1/4 szklanki wody
  • 4 łyżki masła
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Cukier z wodą umieść w rondelku i gotuj około 10 minut. Ostrożnie dodaj masło, a gdy się rozpuści zdejmij z ognia i dodaj śmietanę oraz sól.

Dokładnie wymieszaj i chwilę gotuj na wolnym ogniu.

Sos karmelowy idealnie nadaje się jako dodatek do naleśników, placuszków czy innych deserów.


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów