Karpatka

Karpatka

dowiedz się więcej
Rolada śmietankowa z truskawkami

Rolada śmietankowa z truskawkami

dowiedz się więcej
Jagodzianki

Jagodzianki

dowiedz się więcej
Eklerki z nadzieniem budyniowym

Eklerki z nadzieniem budyniowym

dowiedz się więcej

Dżem truskawkowo-rabarbarowy

Składniki:

  • 500 g rabarbaru 5
  • 00 g truskawek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 300 g cukru Sweet Family

Sposób przygotowania:

Rabarbar pokroić na 1-2 cm kawałki i przełożyć na patelnię. Dodać odszypułkowane truskawki przekrojone na pół. Polać sokiem z cytryny, zasypać cukrem i odstawić na ok. 1 godzinę. Po tym czasie zagotować i smażyć na średniej mocy palnika przez 45-60 minut, często mieszając. Uwaga, dżem po wystygnięciu dodatkowo zgęstnieje. Na koniec dżem można zblendować na gładko lub zostawić z kawałkami owoców. Przełożyć do wyparzonym słoiczków, zakręcić, odwrócić do góry dnem i odstawić do wystygnięcia.


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów