Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Kruche ciasteczka z dziurką przekładane konfiturą wiśniową

Kruche ciasteczka z dziurką przekładane konfiturą wiśniową

dowiedz się więcej
Kokosanki czekoladowe

Kokosanki czekoladowe

dowiedz się więcej
Tarta dyniowa

Tarta dyniowa

dowiedz się więcej

Czekoladowe trufle

Składniki:

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 50 g cukru pudru Sweet Family + do obtoczenia
  • 50 g masła
  • 50 g mascarpone
  • 1 łyżka likieru (np. pomarańczowego, kokosowego, miętowego)

Sposób przygotowania:

Czekoladę połamać na kawałki i umieścić w misce. Roztopić w kąpieli wodnej, czyli umieścić miskę nad garnkiem z wrzącą wodą tak, aby miska nie dotykała wody. Do roztopionej czekolady dodać cukier puder, masło, mascarpone i likier, wymieszać do uzyskania jednolitej masy. W razie potrzeby ponownie podgrzać w kąpieli wodnej. Odstawić do ostudzenia na 30 minut, a następnie wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Z zastygniętej masy dłońmi posypanymi cukrem pudrem formować kulki i schłodzić je w lodówce przez minimum 30 minut. Schłodzone trufle obtaczać w cukrze pudrze. Przechowywać w lodówce.


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów