
Ciasto orzechowe z pomarańczami
dowiedz się więcej
Ciasto jogurtowe z wiśniami
dowiedz się więcej
Keks rumowy
dowiedz się więcej
Ciasto maślane z wiśniami
dowiedz się więcej
Beziki
Składniki:
Składniki na około 40 sztuk (1 blacha bezików):
- 2 białka
- szczypta soli
- 120 g cukru pudru Sweet Family
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania:
Białka ubić z solą na sztywną pianę. Cały czas miksując dodawać po łyżce cukier puder. Dodać mąkę ziemniaczaną i ponownie zmiksować. Masę przełożyć do szprycy lub woreczka z odciętym rogiem. Na blachę do pieczenia wyłożoną papierem wyciskać niewielkie porcje. Piec w piekarniku rozgrzanym do 100 stopni przez godzinę. Studzić w uchylonym piekarniku.
Drukuj
Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek
dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe
dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe
dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami
dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami
dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim
dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka
dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka
dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym
dowiedz się więcej