Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Brownie z orzechami

Brownie z orzechami

dowiedz się więcej
Tarta porzeczkowa z bezą

Tarta porzeczkowa z bezą

dowiedz się więcej
Kokosanki

Kokosanki

dowiedz się więcej

Kruche ciasteczka orzechowe

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
  • 120 g cukru pudru
  • 125 g masła
  • 50 g zmielonych orzechów laskowych
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Do dużej miski przesiać mąkę, cukier puder oraz proszek do pieczenia. Dodać posiekane masło, zmielone orzechy oraz szczyptę soli. Całość wymieszać zagniatając rękami. Z ciasta uformować kulkę, owinąć ją w folię spożywczą i odstawić do lodówki na około 45 minut.

Schłodzone ciasto rozwałkować na placek o grubości 5 mm. Wykrawać z niego ciasteczka o dowolnych kształtach. Surowe ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 12 minut w temperaturze 180°C.

Przepis poleca

Sweet Family


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów